Pannónia Magánorvosi centrum

(+36) 1 330-1143 | (+36) 30 347-9212 | (+36) 1 615-4636

Vastagbéltükrözés altatásban

Vastagbéltükrözést altatásban teljesen fájdalommentesen végezzük el magánorvosi centrumunkban. 

A vizsgálat anaesthesiológus szakorvos és anaesthesiológus szakasszisztens felügyeletével történik. Korszerű altatógépen az összes fontos paraméter monitorizálása teszi teljesen biztonságossá a vizsgálatot. Az altatószert kis dózisban, egyéni igény szerint anaesthesiológus adagolja- ily módon minimalizálható a kockázat. A legújabb módszereket és altatószereket immáron tíz éve sikeresen használjuk. Esetleges kompikáció elhárításához lélegeztető gépen túl- teljes feszerelés is rendelkezésre áll.  

Az altatást követően pihenő szobában kontrolláljuk az ébredés folyamatát. Ugyanitt lehetőség van intim körülmények között WC és fürdő használatára is.  Az altatásban végzett endoscopos beavatkozások  a nyugat európai országok speciális rendelőiben már régóta bevált segítség ahhoz, hogy a vastagbél teljes hossza megvizsgálható legyen oly módon, hogy ez a páciens számára semmilyen fájdalommal  vagy kellemetlenség érzéssel ne járjon. Tanulmányok igazolják, hogy az altatásban végzett vizsgálatok biztonságosak és eredményesebbek mint az enélkül történt beavatkozások. 

Rendelőnkben  korszerű Fujinon endoscopokat használunk, szigorú eu.komfort környezetbarát eszközfertőtlenítéssel.  Az endoscopos vizsgálatokat nagy tapasztalatú szakorvosaink, kiváló endoscopos szakasszisztensekkel végzik.  Számunkra kiemelten fontos, hogy az összes magyar illetve európiai előírást betartsuk. Vizsgálatainkat folyamatosan rögzítjük és azt ennek befejeztével digitalisan archiváljuk, pácienseink pedig a szöveges lelet mellé CD-t is kapnak. Ennek haszna, hogy késöbbi  konzultáció számára a vizsgálatot nem szükséges ismételni ill. a vizsgálat és a beavatkozások pontosan követhetőek. 

Colonoscopia során  vett szövettani minták ill. eltávolított polypok hisztológiai eredményeit, kiváló pathológiai háttérrel rövid időn belül páciensek megkapják. A beavatkozások alkalmával törekszünk a definitív megoldások elvégzésére is. Esetleges komplikáció elháritásához a szükséges és teljes eszköztár rendelekezésre áll, mely tovább növeli pácienseink biztonságát. Kérésre sürgős- 3 nap alatti lelet elkészítésre is lehetőség van.  

Lehetőség van arra is, hogy a vastagbél és a gyomor endoscopos vizsgálatát egy altatás során elvégezzük, igy elkerülhető a kétszeres vizsgálattal járó kellemetlenség. A kettős vizsgálat elvégzését segíti, hogy olyan speciális ( intenzív- motoros) vizsgálóágyakat használunk, mely lehetővé teszi a páciensek gyors, biztonságos valamint kényelmes  mozgatását.