Vastagbéltükrözés altatásban Budapest

Vastagbéltükrözést altatásban teljesen fájdalommentesen végezzük el magánorvosi centrumunkban.

A vizsgálat anaesthesiológus szakorvos és anaesthesiológus szakasszisztens felügyeletével történik. Korszerű altatógépen az összes fontos paraméter monitorizálása teszi teljesen biztonságossá az aneszteziológiai vizsgálatot. Az altatószert kis dózisban, egyéni igény szerint anaesthesiológus adagolja- ily módon minimalizálható a kockázat. A legújabb módszereket és altatószereket immáron tíz éve sikeresen használjuk. Esetleges komplikáció elhárításához lélegeztető gépen túl- teljes felszerelés is rendelkezésre áll, ezáltal a vastagbéltükrözés szövődményei is minimalizálhatóak.

A vastagbél tükrözés előtt, az altatást követően pihenő szobában kontrolláljuk az ébredés folyamatát. Ugyanitt lehetőség van intim körülmények között WC és fürdő használatára is. Az altatásban végzett endoscopos beavatkozások a nyugat európai országok speciális rendelőiben már régóta bevált segítség ahhoz, hogy a vastagbél teljes hossza megvizsgálható legyen oly módon, hogy ez a páciens számára semmilyen fájdalommal  vagy kellemetlenség érzéssel ne járjon. Tanulmányok igazolják, hogy az altatásban végzett vizsgálatok biztonságosak és eredményesebbek, mint az enélkül történt beavatkozások. Nem beszélve arról, hogy a vastagbéltükrözés altatás nélkül igencsak kellemetlen tud lenni a páciens számára.

Rendelőnkben korszerű Fujinon endoscopokat használunk, szigorú eu.komfort környezetbarát eszközfertőtlenítéssel. Az endoszkópos vizsgálatokat nagy tapasztalatú szakorvosaink kiváló endoscopos szakasszisztensekkel végzik. Számunkra kiemelten fontos, hogy az összes magyar, illetve európai előírást betartsuk. Vizsgálatainkat folyamatosan rögzítjük és azt ennek befejeztével digitálisan archiváljuk, pácienseink pedig a szöveges lelet mellé CD-t is kapnak. Ennek haszna, hogy a későbbi konzultáció számára a vizsgálatot nem szükséges ismételni, ill. a vizsgálat és a beavatkozások pontosan követhetőek az előző szűrés által.

A gasztroenterológiai betegségek némelyike esetében az ultrahang is hatásos eszköz lehet a feltérképezésre, bizonyos helyeken ezt is alkalmazzák.

Colonoscopia során vett szövettani minták, valamint eltávolított polypok hisztológiai eredményeit kiváló pathológiai háttérrel, rövid időn belül páciensek megkapják. A beavatkozások alkalmával törekszünk a definitív megoldások elvégzésére is. Esetleges komplikáció elhárításához a szükséges és teljes eszköztár rendelkezésre áll, mely tovább növeli pácienseink biztonságát. Kérésre sürgős – 3 nap alatti lelet elkészítésre is lehetőség van.

Lehetőség van arra is, hogy a vastagbél és a gyomor endoscopos vizsgálatát egy altatás során elvégezzük, így elkerülhető a kétszeres vizsgálattal járó kellemetlenség. A kettős vizsgálat elvégzését segíti, hogy olyan speciális (intenzív-motoros) vizsgálóágyakat használunk, amelyek lehetővé teszik a páciensek gyors, biztonságos, továbbá kényelmes mozgatását.

A vastagbéltükrözés altatásban vélemények alapján is sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár, mint egyébként. Célunk a páciensek egészségi állapotának hatékony felmérése, miközben maximálisan törekszünk rá, hogy kellő biztonságban és komfortos körülmények között tölthessék el nálunk az időt.

Készséggel állunk rendelkezésre olyan esetekben is, melyek szakértő vizsgálatot igényelnek a már elvégzett kolonoszkópia után. Ha például a vastagbéltükrözés után hasi fájdalom, hasfájás jelentkezik a normálistól eltérő módon, akkor érdemes mielőbb visszatérni és megnézetni. Mindez nem törvényszerű, de egyénenként eltérő a felépülési idő, illetve annak folyamata.